SZOLGÁLTATÁSOK

Reactivevideo kipróbálás

Tudod, mi a közös a magyar és a román terrorelhárítókban, az amerikai és izraeli nagykövetség őreiben, a Nemzeti Nyomozó Iroda tagjaiban, a baranyai, békési, fejéri, borsodi kommandók tagjai, legkeményebb rendőrtisztjelöltek és a börtönlázadások leverői között?

Az, hogy ők már kipróbálták a ReactiveVideo-t, és tetszett nekik!

Próbáld ki Te is a Reactive Video-t, ráadásul nem is a Basic szintet, hanem egyből a következőt! Most 8 jelenet csak 15 000 Ft! Események

Ezeknek a szervezeteknek a tagjai is már kipróbálták, és tetszett nekik:

Szolgáltatások a Reactivevideo megvásárlóinak

Taktikai elsősgélytanfolyam

20 órás taktikai elsősegélytanfolyam is szerepel a kínálatunkban.

A tanfolyam leghangsúlyosabb része a különböző vérzéscsillapítási módszerek (direkt nyomás, harci érszorító (CAT), izraeli kötszer, nyomókötés) bemutatása és interaktív gyakorlása. Ez a tudás egyaránt lehet életmentő akár késelés, lőtt sérülés esetén mind a társak, mind az állampolgárok számára, valamint háborús helyzetben, civil (autó) balesetben; mivel ezekkel lehet a leggyorsabban és leghatékonyabban ellátni lőtt, szúrt, csonkolt sebeket.

Fontos alapelv, hogy pl. egy nyaki vagy comb verőér sérülést nem tud ellátni sem mentő ápoló, sem orvos: egyszerűen azért, mert mire a helyszínre érkezik, addigra a sérült elhalálozik. Ezzel szemben a helyszínen lévő személyek akár egyetlen határozott kézmozdulattal képesek addig stabilizálni az állapotot, amíg a szakemberek átveszik az ellátást, ezzel megmentve a sérült életét.

A tanfolyam további témakörei:

Az oktatás során lehetőség van arra, hogy első lépésként az amerikai hadsereg taktikai harci sérült ellátás (TCCC) alapelveinek megfelelő hatásos tűz alatti (közvetlen életveszélyben való) ellátás legfontosabb szabályához kapcsolódó gyakorlattal kezdünk: tűzfölény kivívása Reactivevideo rendszer felhasználásával. A gyakorlat ezen részének hasznosságát jelentősen emeli, ha a résztvevők teljes szolgálati felszereléssel vesznek ezen részt (ide értve az egyenruhán, kényszerítőeszközökön felül a szolgálati lőfegyvert is).

A második oktatási blokkra a javasolt ruházat a résztvevők számára olyan alacsony értékű, aminek esetleges sérülése, művérrel szennyezése nem okoz problémát (és hölgyek esetében ez alatt fürdőruha).

Ezen belül az első lépésként elmagyarázzuk és bemutatjuk az eljárások és eszközök használatát, valamint gyakorolják ezeket a résztvevők egyszerű viszonyok között. Ide értve az alábbiakat:

Ezt követően a résztvevők olyan szituációkban vesznek részt ellátóként vagy sérültként (jelzőként), aminek során felismerik a helyzetet, önállóan eldöntik, hogy a korábban tanultak mely pontját kell alkalmazni, és azt megfelelően végrehajtják. A jelzők az életszerű helyzet érdekében különféle műsebekkel lesznek ellátva. Természetesen a végrehajtást kiértékelem, hiba esetén javítom azt.

Következő részben további eljárások és eszközök használatát magyarázom el, mutatom be, illetve egyszerű viszonyok között gyakorolják ezeket a résztvevők, ide értve:

Az utolsó részben komplex szituációkban gyakorolnak, ahol a korábban megszerzett teljes tudást fel kell használni.

A résztvevőkkel szemben elvárás, hogy a tanfolyammal járó fizikai és pszichikai terhelést bírják, illetve ne legyen olyan ismert betegségük (pl. trombózishajlam, pánikbetegség) ami a tanfolyam során problémát okozhat. A tanfolyam során jelentős hanghatások lesznek (segítségért kiabálás, riasztótöltényekkel leadott lövések) és félreérthető látványok (pl. sebekből spriccelő vér).

A tanfolyam végén a résztvevők mindegyike kap egy ajándék elsősegély felszerelést (védőkesztyűkkel, érszorítóval, izraeli és Peha kötszerrel, sebtapaszokkal, izofóliával, fertőtlenítőszerrel), valamint oklevelet (a tanfolyam nem államilag elismert képzés).

Kivonat az oktató releváns végzettségeiből/tanfolyamaiból:

Néhány fotó a tanfolyamokról, amiken az oktatónk részt vett: